Het duurt nog een tijdje, maar voor je het weet is het weer zomer, het seizoen van zon, lange avonden en gezelligheid met vrienden en familie. Als je voorbereid wil zijn op dit seizoen, is het goed om rekening te houden met je kleding. Elk seizoen heeft zijn eigen modetrends en voor de zomer van 2023 is dat niet anders. Hier zetten we een aantal van de modetrends voor mannen voor de zomer van 2023 voor je op een rij.

Wees niet bang voor kleur

Aankomend zomerseizoen is het dragen van kleur helemaal in. Door kledingstukken met kleuren als blauw, mint, groen en andere pasteltinten te dragen zorg je ervoor dat je outfit vrolijk en zomers oogt. Ook neonkleuren behoren in dit kader tot de mogelijkheden. Dit alles betekent uiteraard niet dat meer neutrale lichte kleuren als wit en zand uit het modebeeld verdwijnen; zeker als je kleding wil combineren zijn deze kleuren erg geschikt. Maar wissel die kleuren dit zomerseizoen ook eens af met wat meer in het oog springende kleuren om nog meer dat zomerse gevoel te verwerken in je kleding.

Kies niet altijd voor alleen maar casual kleding

Een modetrend voor mannen in de zomer van 2023 is om soms te kiezen voor wat formelere of nettere kleding. Dit kan nogal verwarrend klinken, want bij nette of formele kleding denk je misschien al snel aan nette overhemden of pakken. Dat hoeft alleen lang niet altijd zo te zijn. Tegenwoordig zie je ook vaak dat kleding die traditioneel gezien wordt als net of formeel onderdeel zijn van een casual outfit of vice versa. Die look staat bekend als casual chic.

Een goed voorbeeld van een kledingstuk dat goed past in deze trend van aankomende zomer is het overhemd. Dit hoeft niet zo'n soort overhemd te zijn dat je draagt met een pak; er zijn tegenwoordig een hoop leuke casual overhemden en overhemden met korte mouwen, die ideaal zijn voor de zomer. Ook een polo past in deze trend. Een polo is misschien niet zo formeel als een overhemd of pak, maar wel formeler dan een T-shirt. Daarnaast zijn ze ook prima te dragen met korte broeken voor mannen, die uiteraard altijd populair zijn in de zomer.

Maak gebruik van laagjes

Een outfit opbouwen uit verschillende laagjes is niet alleen een manier om een leuk geheel te creëren, maar het is ook nog eens praktisch. Als je meerdere laagjes draagt, zorgt dit immers voor extra warmte. Gelaagde outfits zijn in de winter dan ook populair, maar ook in de zomer kun je laagjes dragen, bijvoorbeeld op wat frissere dagen of in de avond, wanneer je nog lang buiten wil zijn en het niet meer zo warm is. Wel is het aan te raden om in de zomer niet te veel of te dikke lagen te dragen, omdat het dan te warm kan zijn.

Bij mannen staan heren T-shirts vaak aan de basis van een gelaagde outfit voor de zomer. Vaak wordt er als basislaag gekozen voor kleding die wat neutralere kleuren gebruikt en geen prints of patronen bevatten, aangezien dit soort kleding makkelijk te combineren is met andere items. Deze basislaag kan dan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een leuk jack of vest. Als die buitenste laag geen prints of patronen heeft, kan er als basislaag ook gekozen worden voor een item dat dat wel heeft. Op dat vlak is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet te veel wordt: print op print kan net wat too much zijn.

Denk aan duurzaamheid

Bij duurzaamheid komen verschillende aspecten kijken. Eén van deze aspecten is het kiezen van materialen met een beperkte negatieve impact op het milieu. Met deze bewuste manier van kleding kopen zorg je beter voor de planeet en voor alles en iedereen die erop leeft. Ook bij TWINLIFE houden we rekening met dit aspect in de kleding die we aanbieden. We verwerken relatief milieuvriendelijk materialen in onze kleding en sommige minder milieuvriendelijke materialen lenen zich dan wel weer voor recycling, wat ook bijdraagt aan een verminderde uitstoot van broeikasgassen.

Een ander aspect dat hoort bij duurzaamheid is het kiezen voor tijdloze kleding. Dit is vaak kleding die niet slechts één seizoen leuk is om te dragen, maar juist voor langere tijd gedragen kan worden. Veel jeans zijn hier een goed voorbeeld van. Jeans zijn al generaties lang onderdeel van het modebeeld, dus met een goede jeans kun je een hele tijd vooruit. Ook kwaliteit speelt een rol in dit verhaal. Als je bijvoorbeeld kiest voor kleding van materialen die slijtvast zijn, gaan deze items langer mee. Dit zorgt er allemaal voor dat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen, waardoor je de negatieve invloed van kledingproductie op het milieu beperkt.