Het dragen van een korte broek kan voor mannen een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het vinden van de juiste combinatie en pasvorm. Hoewel korte broeken vaak worden geassocieerd met casual zomerse activiteiten, zijn er bepaalde gelegenheden waarbij ze minder gepast zijn. In deze tekst zetten we alle belangrijke do's en don'ts voor het dragen van korte broeken voor je op een rijtje, inclusief gelegenheden, styling en combinaties en verschillende soorten shorts. Lees daarom snel verder als jij helemaal voorbereid wil zijn op de warme maanden van het jaar.

Wanneer is een korte broek gepast?

Heren shorts zijn ideaal als casual broek tijdens de heerlijke zomerdagen. Je kunt ze bij allerlei gelegenheden dragen. Hierbij kun je onder andere denken aan een barbecue, een wandeling door het park of een uitje met vrienden of familie. In deze situaties zijn korte broeken een praktische en comfortabele optie om koel te blijven in de hitte.

Er zijn ook gelegenheden waarbij het dragen van een korte broek minder gepast is. Vooral bij formele gelegenheden kun je beter voor een andere soort broek kiezen. Als je bijvoorbeeld naar een bruiloft, zakelijke bijeenkomst of formeel diner gaat, is het dragen van een lange broek aan te raden. Het dragen van een korte broek zorgt vaak namelijk voor een informele uitstraling die niet past bij dit soort gelegenheden.

Hoe draag ik een korte broek?

Korte broeken kun je op verschillende manieren dragen, afhankelijk van de stijl waar je voor gaat. Als je kiest voor een casual outfit, kun je je shorts goed combineren met een T-shirt en sneakers of slippers. Een ander kledingstuk dat er iets netter uitziet dan een T-shirt, maar ook nog prima casual gedragen kan worden in combinatie met een korte broek is de polo. Deze combinatie zie je vaak terugkomen in de zomer.

Korte broeken worden vaak gezien als meer casual dan sommige andere soorten broeken, simpelweg omdat ze kort zijn. Je zou bijvoorbeeld niet verwachten dat iemand een korte broek aantrekt naar een zakelijke bespreking. Toch hoeft een outfit met een korte broek niet altijd zo casual te zijn als de outfits die we tot nu toe hebben beschreven. Je kunt je shorts bijvoorbeeld ook combineren met een overhemd en loafers. Zo geeft je je outfit met korte broek toch iets meer stijl.

Verschillende soorten shorts voor heren

Er zijn verschillende soorten korte broeken voor heren. Eén van de soorten is de bermuda of bermuda short. Deze zijn iets langer dan de meeste andere korte broeken en zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. Onder mannen zijn bermuda's een populaire soort korte broek.

Een andere soort zijn de chino shorts. Deze kunnen casual gedragen worden, maar zijn ook een goede optie als je op zoek bent naar een korte broek die er wat formeler uitziet dan bijvoorbeeld de bermuda's. Ze hebben namelijk een nette uitstraling en zijn dan ook geschikt voor gelegenheden waarbij je stijlvol voor de dag moet of wil komen.

En dan is er uiteraard nog de korte spijkerbroek voor heren. Jeans kunnen eigenlijk niet ontbreken in je collectie broeken en het geldt net zo goed dat jeans shorts eigenlijk niet kunnen ontbreken in je collectie korte broeken. Deze korte spijkerbroek is een tijdloze klassieker, die net als lange spijkerbroeken verkrijgbaar is in verschillende pasvormen. Ze zijn perfect voor casual gelegenheden zoals barbecues en strandwandelingen en kunnen worden gecombineerd met T-shirts en sneakers voor een sportieve look.

Let goed op de pasvorm

Pasvorm is ook een belangrijk aspect bij het kiezen van korte broeken. Het is belangrijk om te kiezen voor een pasvorm die comfortabel zit en goed past bij je lichaamstype. Slim fit shorts zijn wat smaller en zijn geschikt voor mannen met een slanker postuur, terwijl straight fit shorts iets wijder zijn en daarom beter geschikt zijn voor mannen met een voller postuur. Het is belangrijk om te onthouden dat de korte broek niet te strak mag zijn en dat deze op de juiste plaats op de taille moet zitten voor een comfortabele en nette uitstraling.

De do's en don'ts

Do's:

  • Kies een korte broek die past bij de gelegenheid;
  • Draag een korte broek die past bij je lichaamstype;
  • Kies voor een combinatie die past bij de gelegenheid en je persoonlijke stijl.

Don'ts:

  • Draag geen korte broek tijdens formele gelegenheden zoals een bruiloft of zakelijke bijeenkomst;
  • Draag geen te korte korte broek of een te strakke pasvorm.

Door deze do's en don'ts in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat je er altijd stijlvol en gepast uitziet bij het dragen van korte broeken. Heb je nog een nieuwe korte broek nodig? Bekijk dan ons assortiment shorts, zodat je straks helemaal klaar bent voor de zomer.