Op menig kantoor is er op vrijdag de Casual Friday. In plaats van een nette outfit, kun je dan in wat meer alledaagse kleding naar kantoor komen. In de praktijk kan het echter best lastig zijn om te bepalen welke kledingitems precies wel en niet gepast zijn. In deze blog helpt TWINLIFE je hierbij en delen we wat je kunt dragen naar kantoor op een Casual Friday.

Een overhemd is altijd goed

Wil je op safe spelen? Dan kun je het beste gaan voor een overhemd. Niet een net overhemd, maar een wat hipper of losser overhemd is heel geschikt voor de Casual Friday. Denk aan een overhemd van een mooie ribstof of een overhemd met bijzondere knoopjes. Zo creëer je een mooie balans tussen netjes en alledaags.

Draag een colbert over een t-shirt

Een andere goede optie is om een colbert of blazer te dragen over een casual t-shirt. Ga voor een basic heren t-shirt in een kleur die je mooi vindt. De colbert moet niet te opvallend zijn, maar mag best een beetje jouw persoonlijke stijl uitdragen.

Pas op met felle kleuren en opvallende prints

Op Casual Friday kun je wat meer jouw kledingvoorkeur laten zien, maar pas op met felle kleuren en opvallende prints. Dit zijn items die meer geschikt zijn voor een feestje. Laat de tank tops en t-shirts met bloemenprints dus in de kast hangen.

Pak uit met accessoires

Waar je wel mee uit mag pakken zijn accessoires. Denk aan een mooi horloge of een stoere leren riem. Deze zijn subtiel genoeg voor Casual Friday en maken je outfit echt af.

Ga niet voor een baggy jeans

Tot slot nog iets wat je echt niet moet dragen: een baggy jeans is een no go. Net als een jeans met gaten. Deze items zijn te casual en niet geschikt om aan te doen naar je werk. Bewaar ze dus lekker voor het weekend!

Welke kleding items draag jij op een Casual Friday?