Je hebt er vast wel eens van gehoord: een casual chic outfit voor heren. Bij sommige gelegenheden is deze look heel geschikt. Deze term kan echter ook verwarrend zijn. Je kleedt je chic, maar ook casual. Wanneer, maar vooral ook hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in deze blog.

Wat is casual chic precies?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de kledingstijl casual chic voor heren uit kleding die casual is, maar er toch netjes uitziet. Combinaties van verschillende stijlen kleding zijn dan ook het uitgangspunt bij casual chic.

Er zijn allerlei gelegenheden waarvoor een casual chic outfit gepast is. Het gaat vooral om gelegenheden waarbij je netjes voor de dag wil komen, maar waarbij je geen net pak wil of hoeft te dragen. Kerst en oud en nieuw zijn bijvoorbeeld momenten waarbij je heel goed casual chic gekleed kan gaan. Dit geldt ook voor verjaardagen of borrels op het werk. Sowieso is een casual chic outfit goed geschikt om mee naar kantoor te gaan. Zo zijn er nog vele andere gelegenheden te bedenken waarbij de casual chic kledingstijl goed past.

Hoe kleed je je als man casual chic?

Zoals gezegd draait het bij casual chic om het maken van combinaties van casual kleding en nettere kleding. Maar wat moet je je hier precies bij voorstellen?

Een combinatie die je vaak ziet terugkomen is die van een nette broek (bijvoorbeeld een pantalon of chino) met een effen wit T-shirt. Het T-shirt is dan het casual gedeelte van je outfit en de broek is chic. In plaats van een T-shirt kan je ook kiezen voor een polo of een overhemd. Dit zijn kledingstukken die je zowel kan dragen als je casual als netjes gekleed wil gaan.

Een andere combinatie die ook goed past bij casual chic is de trui met een overhemd eronder. Een trui is op zichzelf vrij casual, maar door deze te dragen over een net overhemd (en het boordje daarvan nog boven de trui uitkomt) ziet het er meteen een stuk netter uit.

Do's en don'ts voor de casual chic look voor heren

Als je als man casual chic gekleed wilt gaan, zijn er een aantal do's en don'ts om rekening mee te houden:

  • Als je kiest voor casual chic, kies dan ook voor schoenen die goed passen in deze stijl. Denk hierbij aan suède of leren gespschoenen of loafers. Als je liever voor sneakers gaat, kan dat ook, maar ga dan wel voor een net model. Effen witte leren sneakers passen bijvoorbeeld heel goed bij een casual chic outfit;
  • Accessoires maken je outfit af. Een mooi horloge of een nette riem zijn voorbeelden van accessoires die erg geschikt zijn als je als man casual chic gekleed wil gaan;
  • Let erop dat het casual gedeelte van je outfit niet té casual is. Een nette broek met bijvoorbeeld een polo kan casual chic zijn, maar dat ligt wel aan hoe de polo eruitziet. Hele opvallende prints kunnen er bijvoorbeeld juist voor zorgen dat de polo minder geschikt is voor casual chic. De meeste polo's, overhemden en broeken uit onze heren-basics zijn geschikt voor een casual chic outfit.

Kleed je als man casual chic en kom goed voor de dag

Casual chic is voor mannen een perfecte manier om bij veel gelegenheden goed voor de dag te komen. Het is belangrijk om goed rekening te houden met de juiste combinaties, maar hopelijk helpen de tips in deze blog je daarmee goed op weg. Ben jij al klaar om zelf casual chic op stap te gaan?