Duurzame kleding: je hoort er veel over, maar waarom zou je hiervoor kiezen? We zetten de 3 belangrijkste redenen om voor duurzame herenkleding te kiezen voor je op een rij.

1. Duurzame herenkleding is beter voor de planeet

Wist je dat de reguliere textielsector best wel belastend is voor het milieu? Voor de productie van een spijkerbroek is bijvoorbeeld zo’n 7000 liter water nodig.. Door voor duurzame kleding te kiezen, zorg je voor een beter milieu en voorkom je verspilling van belangrijke grondstoffen.

Zo gebruiken wij voor onze denims REPREVE® garens. Deze garens zijn gemaakt volgens een innovatieve techniek waarbij plastic flessen worden omgezet naar een nieuwe bruikbare grondstof. Daarnaast gebruiken we voor de productie onder andere organisch katoen. Duurzaam produceren is niet altijd makkelijk, maar wij geloven dat elk stapje telt. Samen kunnen we zo de wereld een stukje beter maken!

2. Duurzame kleding zorgt voor betere werkomstandigheden

Naast dat duurzame kleding beter is voor het milieu, zorgt het ook voor betere werkomstandigheden. Door duurzame kleding te kopen, weet je zeker dat de werknemers die jouw kledingstuk hebben gemaakt niet zijn uitgebuit en in goede omstandigheden hebben kunnen werken. Bij TWINLIFE werken we alleen met gecertificeerde fabrieken die aan alle humanitaire eisen voldoen. Denk hierbij aan eisen zoals maximaal acht werkuren op een dag, meerdere pauzes op een werkdag, voldoende vrije dagen, een marktconform salaris en een hygiënische en veilige werkomgeving.

3. Duurzame kleding heeft een betere kwaliteit

Tot slot heeft duurzame kleding vaak ook nog een veel betere kwaliteit dan niet-duurzame kleding. Items gaan veel langer mee en zitten comfortabeler. Duurzame stoffen voelen vaak beter aan op je huid en zijn minstens net zo sterk als reguliere stoffen. De kleding gaat langer mee, wat ook nog eens goed is voor je portemonnee.

Dus als consument is het belangrijk om bewuster kleding te kopen. Ga voor kleding van goede kwaliteit, zodat het een tijdje mee kan. Daarnaast is het ook goed om je kleding langer te dragen dan één dag. Stop je kleding niet direct in de wasmachine, maar hang het even in de buitenlucht. Dit scheelt niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat je kleding langer mooi blijft.

De ontwikkelingen binnen de wereld van de duurzaamheid volgen elkaar snel op en er worden steeds meer groene oplossingen bedacht.