Binnenkort staat het voorjaar alweer voor de deur, en dat gaat zoals elk jaar weer gepaard met nieuwe modetrends voor heren. Maar hoe loop je er aankomende lente volgens de laatste mode bij? Dat vertellen we je in deze blog. Ontdek hier 5 kledingtrends in de herenmode voor het voorjaar van 2024.

Trend 1: Polo's

Polo's zijn een echte klassieker in de garderobe van elke man, en ook dit voorjaar is de herenpolo helemaal in de mode. Met zijn (meestal) korte mouwen is dit een perfect kledingstuk voor het seizoen waarin de temperaturen weer beginnen op te lopen. De polo is een goede mix van net en casual, waardoor dit item lekker makkelijk te combineren is met al je andere kledingstukken.

Binnen de herenpolo's zijn ook nog trends te ontdekken. Zo zijn gebreide polo's in het voorjaar van 2024 helemaal in trend. Maar of je polo nu gebreid is of niet, met dit kledingstuk loop jij er aankomend voorjaar hoe dan ook modieus bij. 

Trend 2: Neutrale kleuren

In het voorjaar van 2024 zul je in de herenmode veel neutrale kleuren zien terugkomen. Hierbij kun je denken aan kleuren als beige, grijs, ecru en bruin. Een voordeel van dit soort kleuren is dat ze relatief eenvoudig te combineren zijn in een outfit, en dat ze een eventuele 'pop of color' nog meer doen opvallen.

Uiteraard zullen meer opvallende kleuren niet verdwijnen uit het modebeeld.  Combineer je neutrals bijvoorbeeld met Pantone's nieuwe Color of the Year 2024, 'Peach Fuzz', om je outfit net dat beetje extra te geven. 

Trend 3: Gedurfde prints

Als contrast met de neutrale kleuren zien we aankomend voorjaar ook veel gedurfde prints in het modebeeld. Backprints – prints op de achterkant van je trui of T-shirt – zijn bijvoorbeeld erg populair, maar ook prints op de voorkant of all-over prints. Onder gedurfde prints vallen voor deze trend in 2024 geen kleine logo's op de borst of de welbekende streepjesprint; het gaat echt om prints die eruit springen. Dus, heb jij onze collectie T-shirts met prints al gezien? 

Trend 4: Cargobroeken

De laatste jaren zien we ze al steeds vaker, en ook in het voorjaar van 2024 blijven ze in de mode: cargobroeken. Dit soort broeken is te herkennen aan de extra zakken die zich vaak op de bovenbenen bevinden. Cargobroeken hebben een stoere uitstraling en zijn daarom ideaal voor een casual outfit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waardoor je altijd wel een cargobroek kunt vinden die past bij jouw smaak. 

Trend 5: Sportieve looks

In het voorjaar van 2024 zie je in de herenmode veel sportieve looks terugkomen. Kleding die perfect in deze stijl past, zijn bijvoorbeeld sweaters en hoodies. Deze zijn goed te combineren met bijvoorbeeld jeans, maar ook de eerdergenoemde cargobroeken, om een casual outfit samen te stellen waarin stijl en comfort perfect samenkomen. 

Is jouw garderobe klaar voor het aankomende voorjaar?