Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis*
NL, BE & DE: Gratis verzending vanaf €50,-

WE CARE

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Door zorg te dragen voor het milieu probeert Twinlife een kleinere voetafdruk op onze planeet achter te laten, wij voelen ons verantwoordelijk en willen het beter doen.

Om duurzamere keuzes te maken willen onze stakeholders niet alleen weten waar we onze goederen produceren en onder welke omstandigheden dit gebeurt, maar ook hoe wij toezicht houden op onze ketens. Ketentransparantie is dan ook een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid en een strikte voorwaarde voordat wij een relatie aangaan met een leverancier.

Wij geloven dat zelfs de kleinste stap telt, zolang er vooruitgang is!

We richten ons hierbij op een aantal onderdelen:

TRANSPARANTIE

Transparantie in onze productieketen en goede arbeidsomstandigheden in onze fabrieken (social compliance)
Transparantie is een belangrijk onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid en een strikte voorwaarde voordat wij een relatie aangaan met een leverancier. Om ervoor te zorgen dat onze leveranciers op een duurzame manier werken, verantwoordelijkheid nemen voor de arbeidsomstandigheden van hun werknemers en het milieu, moeten zij onze gedragscode (Code of Conduct) ondertekenen. In deze CoC staan onze gedragsregels en de normen en waarden waar HVEG Fashion Group op gebaseerd.

Daarnaast monitoren we alle fabrieken waarmee we samenwerken op de richtlijnen van de amfori BSCI-gedragscode door middel van onafhankelijke sociale audits. Al onze fabrieken – of ze zich nou in risicolanden bevinden of niet – zijn BSCI geauditeerd en hebben minimaal een C-rating. Naast amfori BSCI zijn meerdere van onze bedrijven aangesloten bij het Bangladesh Veiligheidsakkoord (Bangladesh Accord on Fire and Building Safety).

Als laatste hebben we onze MVO-strategie in lijn gebracht met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. Binnen het kader van deze duurzaamheidsagenda hebben we vier hoofdthema’s geselecteerd waarop wij als organisatie denken de meeste invloed hebben. Deze thema’s zijn: SDG 6 schoon water en sanitaire voorzieningen, SDG 8 waardig werk en economische groei, SDG 12 verantwoorde consumptie en productie en SDG 15 leven op het land.

MILIEUBELEID

HVEG Fashion Group onderkent het Detox Commitment en het ZDHC-initiatief, die als doel hebben om chemicaliën die een schadelijk effect hebben op de gezondheid of het milieu, na te leven. We werken samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat chemicaliën op een correcte manier gebruikt worden.

Ons doel is om alle ZDHC-chemicaliën in onze productieprocessen stapsgewijs voor het eind van 2030 te elimineren. Daarnaast werken we met amfori BEPI voor het meten van energie, water en chemicaliën gebruik van onze producenten en helpen wij onze fabrikanten deze te optimaliseren.

MATERIALEN

Twinlife maakt waar mogelijk, zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Wij blijven nieuwe ontwikkelingen hieromtrent nauwlettend volgen en verwerken in onze collecties.

Katoen
Er zijn onder andere de Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS), dit zijn standaarden voor biologisch geteeld katoen. Door gerecycled katoengaren te gebruiken geven we post-consumer kleding een nieuw leven, dumpen we minder kleding op stortplaatsen, verminderen we de C02-uitstoot en verminderen we de hoeveelheid gebruikte water en pesticiden. Door meer duurzaam geproduceerde katoen in te kopen dragen we bij aan een het minimaliseren van pesticidegebruik en een efficiënter watergebruik.

Polyester en acryl
Wereldwijd bestaat ongeveer 60 procent van het materiaal waarvan kleding wordt gemaakt uit synthetische vezels zoals polyester, nylon en acryl. De productie van deze stoffen gaat gepaard met een hoog energieverbruik. Toch bieden deze stoffen een aantal voordelen omdat deze materialen zich goed lenen voor recycling. Daarnaast kunnen synthetische stoffen vaak op lage temperaturen gewassen worden en drogen ze snel, waardoor ze goed scoren op energie-efficiëntie. Wat betreft onze duurzame polyester zijn we een partnership aangegaan met Repreve®. Repreve® is een familie van synthetische vezels gemaakt van 100% gerecyclede waterflessen met fiberprint technologie, waardoor ze volledig traceerbaar zijn. Ook bij Repreve® garens wordt minder water en energie gebruikt ten opzichte van virgin polyester. In beide gevallen worden er ook minder broeikasgassen uitgestoten.

VERPAKKINGEN

Ook onze verpakkingen zijn zoveel mogelijk van duurzame materialen gemaakt. FSC papier en gerecycled polyester voor labelling en poly bags van gerecycled plastic. Al onze duurzame kledingstukken die minder schadelijk zijn voor ons milieu dragen een herkenbaar duurzaamheids label.

Repreve is ‘s werelds toonaangevende gerecyclede hoogwaardige polyester vezel. Tot dusver heeft Repreve al meer dan 10 miljard plastic flessen hergebruikt. Twinlife gebruikt Repreve in diverse artikelen als alternatief voor gewoon polyester.
Start Shopping
reprevewe care symbols

Je vindt ons ook op

Betaalmethoden

applepayidealklarnapaypalvisamastercardbancontact

Verzendpartner 

dhl-1postnl-3
website door click active
magnifiercross